Páginas

Entradas populares

domingo, 17 de julio de 2011

Nota X - Bus platja

El 21 de juny de 1997 TUBSAL va posar en servei el Bus Platja, una línia que facilitava l´accés dels banyistes a les platges de Badalona. La línia era circular i funcionava únicament els caps de setmana i dies festius. Tenia el seu origen a l´Avinguda Eduard Maristany, just davant de l´estació de RENFE. La línia seguia per Eduard Maristany fins el pas elevat de la Cros, continuava per Sant Roc, Avinguda del Maresme, Alfons XIII, Pep Ventura, Francesc Macià, Creu, Martí Pujol i a través del pas soterrani sota les vies del tren retornava a l´origen. La línia es va crear sobretot per comunicar els barris de l´oest i sud de la ciutat amb les platges. El preu del bitllet era de 100 pessetes –el preu normal de les altres línies era de 135 pessetes- i la freqüència de pas era de 20 minuts. 

El cotxe 160 de TUBSAL, amb la decoració especial de Bus Platja, circula per l'Avinguda de Martí Pujol. Badalona, agost de 1997.
Per a prestar el servei, els cotxes 160 i 163, dos Pegaso 5522,  van rebre una nova decoració. La franja groga característica  de TUBSAL va ser substituïda per una franja blava, sobre la que s´hi van afegir dibuixos de sols i ombrel·les. Els testers dels vehicles també es van pintar de blau. Els dies feiners, els dos cotxes foren assignats a la línia 2. La línia Bus Platja es mantingué en servei fins el 17 d'agost de 1997. Posteriorment, els cotxes 160 i 163 recuperaren els colors blanc i groc de TUBSAL.

El cotxe 163 de TUBSAL, amb la decoració especial de Bus Platja, estacionat a la parada de l'Avinguda Eduard Maristany. Badalona, agost de 1997.

No hay comentarios:

Publicar un comentario